Εδώ καράβια πνίγονται, βαρκούλες αρμενίζουνε.

Κι όμως, στα ψιλά πέρασε η είδηση ότι '21.000 ιδιώτες εξαγοράζουν τα καταπατημένα τους', εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2000.

Σε λίγο θα έχουμε και ειδήσεις του τύπου, 30.000 κλέφτες αυτοκινήτων εξαγοράζουν τα κλεμμένα τους.  Άλλωστε σε άλλες χώρες έχει, ουσιαστικά, γίνει.

Και σιγά-σιγά θα προκύπτουν και άλλα ανάλογα φαιδρά.

Είναι που δήλωνε στη Βουλή ο Λαλιώτης για την τρίτη γενιά αυθαιρέτων που δεν θα υπάρξει.  Τώρα κατάλαβα τι εννοούσε.  Με την εξαγορά παύουν να είναι καταπατημένα, αυθαίρετα κλπ και, κατά συνέπεια, δεν υπάρχει αυθαιρεσία, τουλάχιστον στα σπίτια.

Εγώ κλέφτης αυτοκινήτων δεν είμαι αλλά τώρα που το σκέφτομαι γιατί να πληρώνω τους εμπόρους αν μπορώ να κλέψω ένα και μετά να το νομιμοποιώ πληρώνοντας υπέρ των δημοσίων υπαλλήλων κάποια λεφτά.

Περιμένω προτάσεις για ίδρυση Συλλόγου Κλεφτών Αυτοκινήτων ‘Ο Άγιος Χριστόφορος’ για διεκδίκηση της νομιμοποίησης αυτών που χωρίς ιδιαίτερο κόπο αποκτήσαμε.

Απορία: Το ανώτατο ετήσιο εισόδημα των 7.000.000 θεωρείται χαμηλό και γι αυτό θεσπίστηκε ως κριτήριο για την εξαγορά;  Για πρώτο αυτοκίνητο - όπως λέμε πρώτη εξοχική κατοικία - πόσο θα μπορούσε να είναι;  Το θέτω αυτό το ερώτημα υπόψη των αρμοδίων.