Athens, 7 March 2012

Date

Το εμβαδόν της Μεσογείου είναι 2,5 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα και το εμβαδόν του Κόλπου του Μεξικού 1,6 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα.  Πριν 2 χρόνια με τις μαλακίες της BP γαμήθηκε ο Δίας και ακόμα ο τόπος δεν λέει να συνέλθει – που δεν θα συνέλθει (http://www.swissinfo.ch/eng/science_technology/Invisible_effects_of_oil_spill_remain.html?cid=30059404). 

Κάτι ανάλογο θα πάθουν και τα νησιά μας όταν – δεν λέω αν – γίνει κάτι τέτοιο κι εδώ. 

Το κρίμα είναι ότι υπάρχουν ηλίθιοι που καμαρώνουν για τα πετρέλαιά μας (http://anax.20m.com/forum/aegean_oil.html) και φαντασιώνουν εαυτούς με RollsRoyce να ανεβοκατεβαίνουν τη ρημαγμένη μας εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης και να αφήνουν 50ευρα για πουρμπουάρ στα διόδια.   

Τι σκατά κουβαλάνε στο κεφάλι τους δεν καταλαβαίνω.  Μάλλον τα ίδια σκατά με τους Αμερικανούς που νομίζουν ότι πληρώνουν τους Άραβες για το πετρέλαιο του Kόλπου. 

Εμείς φταίμε που αγοράζουμε τα πετρέλαιά τους, μου είπε κάποιος περήφανος και, όπως πάντα αφελής, Αμερικανός πριν κάτι χρόνια.  Και, βέβαια, δεν ήξερε τι να απαντήσει όταν του πρότεινα να σταματήσουν να το αγοράζουν για να δούμε τι θα γίνει. 

Και με πιάνει το παράπονο που αισθάνομαι ανίκανος να κάνω το παραμικρό.  Φωτογραφίες σαν την παρακάτω τις βλέπω να γίνονται συλλεκτικές.  Κάτι σαν τους δίδυμους πύργους …